Search
Close this search box.

Kraambed

De week na de bevalling noemen we het kraambed. In die week komt de kraamverzorgster iedere dag bij jullie thuis voor de medische controle’s en om jullie te helpen met de verzorging van de baby. Ook wij komen nog bij jullie langs en zijn verantwoordelijk voor het beleid van de zorg. Bij eventuele problemen in het kraambed zal de kraamverzorgster contact met ons opnemen. Mochten jullie vragen of zorgen hebben kunnen jullie ons natuurlijk ook zelf bellen op 06-51576755.
Wij stellen je huisarts na de bevalling op de hoogte van de geboorte van jullie kind. Mochten jullie de huisarts nodig hebben, dan hoef je niet eerst het hele verhaal te vertellen. Wij geven ook aan de GGD de gegevens door zodat zij hun bezoek voor de hielprik en gehoortest kunnen plannen.

Na de eerste week dragen wij de zorg voor jullie baby over aan het Ouder-Kind-Centrum (OKC, voorheen consultatiebureau). Daarvoor geven we jullie een overdracht op papier. De verpleegkundige van het OKC komt meestal in de tweede week bij jullie thuis langs voor een intakegesprek. Mocht je voor die tijd vragen hebben over de baby mag je ons bellen. Als je eenmaal contact hebt met het OKC is het handig om al je vragen over de baby aan hen te stellen.

Voor vragen of problemen over/van jezelf kun je nog steeds contact met ons opnemen.
Als je denkt dat jij of de baby echt ziek bent/is, bijvoorbeeld bij koorts, kun je het beste contact opnemen met de huisarts.
Zorg ervoor dat de baby in deze eerste weken ook wordt aangemeld bij de ziektenkostenverzekering.

Onderwerpen bij dit thema
Search