Zoek
Sluit dit zoekvak.

Per 28 februari 2020 komt Rodante ons team tijdens vakanties/verlofperiodes versterken.

In 1992 ben ik geboren in Amsterdam West en vier jaar later was ik bij de geboorte van mijn broertje in hetzelfde huis. Terwijl mijn moeder in diepe concentratie haar weeën opving maakte ik wandelingen door de buurt met haar beste vriendin. Ik was zenuwachtig, niet zozeer voor de bevalling, ik had alle vertrouwen in mijn moeder, maar voor de onthulling van mijn belangrijke rol in dit alles. Weken had ik gezwoegd aan een geboortekaartje om hem aan te kondigen aan iedereen die we kenden en nu zat er niets anders op dan af te wachten en vol spanning door de straten te rennen.

Om nu in diezelfde straten op kraamvisites te gaan en thuisbevallingen te begeleiden, voelt bijzonder én vertrouwd – precies die unieke mix die de periode van zwangerschap, bevallen en kraamtijd kenmerkt. Het zien van dat vertrouwen, die liefde en kracht waarmee jullie je zwangerschap, bevalling en kraamtijd aangaan, maakt het werk als vroedvrouw ongelooflijk inspirerend.

Vertrouwen en inspiratie vind ik ook bij Sophie, Froukje en Samie, van wie ik ontzettend veel geleerd heb tijdens mijn laatste stage en bij wie ik sindsdien ben gebleven. Naast mijn werk bij de Van der Hoopstraat doe ik ook een promotie-onderzoek aan de Universiteit voor Humanistiek naar de filosofie en ethiek van zwangerschap en geboorte.

BIG-nummer: 29927242603