Over ons

Onze praktijk telt vier vaste vroedvrouwen en een assistente. Naast deze vaste medewerkers hebben we ook waarneemsters die ons vervangen bij vakantie, verlof of ziekte. We bieden ook regelmatig een stageplaats aan studenten van de Verloskunde Academie.

Het voordeel van werken in een team is dat wij elkaar aanvullen en scherp houden. We hebben regelmatig overleg, intervisie en bijscholing zodat we de kwaliteit van onze zorg hoog houden. Daarnaast hebben we voldoende tijd voor ons privéleven, zodat we fris en gemotiveerd blijven.

Er heeft altijd één van de vroedvrouwen dienst, zodat we 24 uur per dag bereikbaar zijn. Deze dienstdoende vroedvrouw is beschikbaar voor alle spoedeisende zaken. Tijdens de dienst doet de dienstdoende vroedvrouw de kraamvisites van de baby's die er die week zijn geboren. Ook houden we spreekuren op de praktijk, waarbij we de eerste controle ruim een uur de tijd voor je nemen om al je vragen te beantwoorden en je van de benodigde informatie te voorzien. De eerste helft van de zwangerschap kom je bij één van ons op controle zodat je niet meteen verschillende gezichten ziet. De meeste zwangeren vinden het prettig om daarna ook de andere vroedvrouwen te leren kennen zodat er een bekende komt bij de bevalling, maar als je liever één of twee vaste gezichten ziet bij de zwangerschapscontroles kan dat ook.

Wij werken samen met Myrte van Lonkhuijsen. Zij is lactatiekundige (borstvoedingsspecialist) en geeft voorlichtingsbijeenkomsten op de praktijk over het voeden van je baby. Als je je wilt aanmelden voor zo'n avond, klik hier. Ook helpt zij als er problemen met het voeden van de baby zijn. Elke maandagochtend houdt Vidhi van Manen, diëtiste van praktijk 'De Zoete Appel' bij ons in de praktijk spreekuur. Verder werkt Annet Coumou (20 jaar lang vroedvrouw geweest in deze praktijk tot juli 2015) nu als coach bij ons.

 

Ons team

                                                                        

Van links naar rechts: Samie - Amanda (gestopt per 1/3/16) - Sophie - Charlotte (gestopt per 1/9/16) - Froukje - Marloes - Karin

       

De maten


                            Van links naar rechts: Marloes Faber - Sophie Buitenkant - Froukje Jorissen - Samie Zijlstra                         

 De assistente:


                                                                                   Karin Caransa

 

Froukje Jorissen


In 2009 ben ik afgestudeerd aan de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Sinds 2011 werk ik met erg veel plezier bij vroedvrouwen van der Hoopstraat, eerst als waarneemster en tegenwoordig in de maatschap. In september 2013 ben ik voor het eerst zelf moeder geworden van een prachtige zoon, Pelle. Deze zwangerschap en bevalling hebben mij veel geleerd over de kracht, maar ook de kwetsbaarheid van het zwanger zijn en het moederschap. In juli 2015 is onze dochter Juno geboren.

Naast de begeleiding in de zwangerschap en tijdens en na de bevalling mede-organiseer ik het baby cafe. We proberen zo samen met de draagzakkenwinkel en een vaste lactatiekundige een breder zorgaanbod te bieden. 

> terug naar het overzicht

Sophie Buitenkant


Ik ben Sophie en ben in 2001 in Amsterdam afgestudeerd als vroedvrouw. Al sinds 1996 ben ik bij deze praktijk betrokken; eerst heb ik er een jaar lang als assistente gewerkt, terwijl ik wachtte om ingeloot te worden voor de opleiding tot vroedvrouw en meteen na mijn afstuderen in juli 2001 ben ik hier als waarnemend vroedvrouw een aantal maanden komen werken. Daarna heb ik twee jaar lang bij verschillende praktijken in Amsterdam waargenomen en ben toen teruggekeerd naar de van der Hoopstraat om niet meer weg te gaan.

Het contact met mensen, het bijwonen van een heel bijzondere gebeurtenis in het leven van mensen en het werken in een hecht team maken dat ik dit beroep het mooiste beroep van de wereld vind. Ik ben getrouwd en heb drie prachtige kinderen: twee dochters en een zoon.
> terug naar het overzicht

Marloes Faber 


Ik ben Marloes en heb in 2008 mijn studie voor vroedvrouw afgerond te Amsterdam.
Om diverse ervaring op te doen ben ik direct bij verschillende praktijken, door het gehele land, aan de slag gegaan als waarnemend vroedvrouw. Zo heb ik in Woerden, Soest, Baarn, Hilversum en Amsterdam steeds meer mijn eigen visie kunnen vormen.

Als verdieping en verbreding van mijn vak heb ik ook een tijd in het ziekenhuis als klinisch verloskundige gewerkt en heb ik in Australië onderzoek gedaan.
Sinds 2010 ben ik werkzaam bij de van der Hoopstraat; eerst als waarnemend vroedvrouw en vervolgens als deel van de maatschap.Ik voel mij gezegend en dankbaar dat ik, samen met mijn collegae, jou/jullie bij dit bijzondere hoofdstuk van jullie leven bij kan staan. Overtuigd ben ik dan ook van de kracht van een ieder zelf en met de combinatie van open communicatie, inleven en deskundigheid hoop ik graag een ieder te verwelkomen bij ons!! Naast de ervaring van de afgelopen jaren, heeft nu ook de komst van onze dochter Julia mij verrijking van het vak gegeven.
> terug naar het overzicht

Samie Zijlstra 

Beste zwangeren en partners, ik ben Samie Zijlstra, sinds 2009 werkzaam als vroedvrouw. Zelf ben ik 30 jaar geleden thuis op de Nieuwmarkt hier in Amsterdam geboren. In April 2013 is mijn zoon Felix thuis in een bevalbad geboren. Ik werd geweldig begeleid door mijn vroedvrouw, vriendin en collega hier in de praktijk, Froukje Jorissen. Ik zie het moederschap als een waardevolle ervaring bij het uitvoeren van mijn vak.

Ik vind het belangrijk dat je je gehoord en vertrouwd voelt bij je vroedvrouw en hoop dat mijn collega’s en ik je dat kunnen bieden.

Het is echt prachtig om elke keer weer getuige te mogen zijn van de geboorte van een mens! De verwondering van de verse ouders ontroert mij telkens weer.Ik wens je een mooie ervaring in deze bijzondere tijd van zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
> terug naar het overzicht

Karin Caransa


Ik ben Karin. Na meer dan 30 jaar in het boekenvak te hebben gewerkt, raakte ik in 2013 door reorganisatie mijn baan kwijt. Via een van mijn dochters (in 2014 bevallen in deze praktijk) stuitte ik op Facebook op de vacature voor een praktijkassistente bij de vroedvrouwen in de Van der Hoopstraat. Voor mij een uitgelezen kans om weer aan het werk te gaan en mijn praktijkervaring als managementassistent te combineren met een 'oude liefde', de verloskunde! In de jaren '80 ben ik actief geweest in de stichting Beter Bevallen, een samenwerkingsverband tussen vroedvrouwen en cliënten, dat onder andere als doel had de thuisbevalling en de zelfstandig gevestigde vroedvrouw te behouden in Nederland. Zelf heb ik 3 dochters en een zoon en inmiddels dus ook een kleindochter! Vanaf juli 2015 zullen jullie mij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 14.30 u op de praktijk aantreffen!

> terug naar het overzicht

Annet Coumou

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de vroedvrouwenschool in Amsterdam en tot juli 2015 ben ik werkzaam geweest in de praktijk aan de van der Hoopstraat. Vroedvrouw zijn vond ik een prachtig beroep. Na de geboorte van mijn eigen kinderen groeide nog meer het besef hoe belangrijk een goede begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling is. Mede daardoor ben ik een coachingsopleiding gaan doen. Nu ben ik coach voor zwangeren die daar behoefte aan hebben.

  > terug naar het overzicht

Myrte van Lonkhuijsen

Sinds 2000 werk ik full-time als lactatiekundige. Samen met ouders zoek ik naar oplossingen voor problemen rondom borstvoeding wanneer de gewone begeleiding niet voldoende lijkt te zijn. Daarbij gaat het dan niet alleen om ‘technische’ adviezen over aanleggen en voeden. Ook leefbaar maken en houden van borstvoeding  in het dagelijks leven van het gezin is belangrijk. 
Uiteindelijk gaat het erom dat ouders en kind borstvoeding hun eigen vorm geven. En dat ze daarbij de steun krijgen van alle zorgverleners om hen heen. Daarom is het zo fijn om in de verloskundigenpraktijk te werken. Samen vormen we een team: ouders, verloskundigen, kraamverzorgenden en lactatiekundige.

Aanmelding borstvoedingsavond: klik hier.

> terug naar het overzicht

Femke van Dijk (winkel gesloten per 1 augustus 2017)

Ik ben Femke, draagconsulent en met mijn winkel Urbanbabies vind je me regelmatig in de praktijk. Voor openingstijden, klik hier.

UrbanBabies is begonnen vanuit de behoefte aan een plek in Amsterdam waar je vele verschillende ergonomisch verantwoorde draagzakken met je baby kunt passen, lenen en kopen. Voor mij en veel jonge ouders in de stad was en is de baby-draagzak namelijk een absoluut onmisbaar item! Niet alleen als je drie hoog woont, maar ook en vooral omdat baby’s vanaf het allereerste moment het liefste van alles veilig, dicht tegen je aan zijn.

Ik vind het geweldig dat ik door mijn winkel in de vroedvrouwenpraktijk, toekomstige ouders kan voorlichten over en enthousiasmeren voor het dragen. Aarzel dus niet om eens binnen te lopen op woensdagen en vrijdagen, als je vragen hebt, of om te passen! 
> terug naar het overzicht

Vidhi van Manen

Terwijl je kindje zich ontwikkelt in je baarmoeder de komende negen maanden, maakt jouw lichaam een grote verandering door. Je wilt jullie beiden de best mogelijke omgeving bieden. Voeding speelt daarin een belangrijke rol. Ik bespreek graag met jou welke keuzes je hierbij kunt maken, waardoor jouw zwangerschap en de ontwikkeling van je kind zo goed mogelijk verlopen.

Naast bijvoorbeeld ondersteuning ten aanzien van je gewicht, kan ik gerichte adviezen geven over zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid, verstopping, vermoeidheid of bloedarmoede. In nauwe samenwerking met o.a. de vroedvrouwen en diabetes verpleegkundigen, kan ik je ook begeleiden bij zwangerschapsdiabetes. Ook wanneer je een zwangerschapswens hebt of wanneer je kindje geboren is, kan ik je helpen bij je voedingsvragen. Diëtistische zorg aan kinderen tot 18 jaar, zoals over gezonde voeding, selectief eten, voedselintolerantie, darmklachten, onder- of overgewicht, wordt vergoed door de verzekering.

Ik ben Vidhi en ik werk als diëtiste voor De Zoete Appel. Op de maandag kun je bij mij op deze locatie terecht voor dieetadviezen. Met genoegen werk ik samen met het team Van Der Hoopstraat, dat mij ook begeleid heeft tijdens mijn eigen zwangerschappen. Ik ben Britse en woon sinds 2011 in de Staatsliedenbuurt. Tijdens mijn studie Voeding en Diëtetiek in Den Haag heb ik kinderen en hun ouders begeleid bij het Juliana Kinderziekenhuis. Een goede verstandhouding opbouwen met mijn cliënten vind ik belangrijk; ik voel me betrokken bij mijn cliënten en zoek met hen naar gerichte adviezen. Als diëtist heb ik ook veel profijt van mijn eerdere Master opleiding Cognitieve Wetenschappen (psychologie, filosofie, taalontwikkeling) en mijn werk in Engeland als zorgprofessional. Ik kan de consulten in het Nederlands of Engels doen naar gelang uw voorkeur. Ik beheers ook Hindi en Spaans.

Wil je meer weten of een afspraak maken voor een consult, neem dan contact op met De Zoete Appel tel: 020 7371688 of via info@dezoeteappel.nl. Meer informatie: www.dezoeteappel.nl.    
> terug naar het overzicht